Friss topikok

  • nattivve: Egy régi post hasonló témában... bojtarok.blog.hu/2009/02/12/szakvizsgazas_kezdoknek (2011.09.15. 19:29) Mennyi idő kell a felkészülésre?
  • aladárhárom: @té em: Na igen, nekem is nagyon szüken volt meg a négy hét. (2010.11.19. 09:38) Közérdekű 2.
  • aladárhárom: Egy írásbeli kérdés munkajogból: Debreceni munkáltató öt szerszámkészítővel dolgozik, 58-59 évesek... (2010.11.19. 09:35) C/1 - írásbeli szakvizsga

A vizsga kitűzéséről a Szakvizsgabizottság a jelöltet legalább négy héttel a vizsga napja előtt írásban értesíti.

Az eddigi tapasztalatok szerint tényleg komolyan veszik a négy hetet (értsd: egy picivel sem korábban), de minden híresztelés ellenére, ha az ember szépen kéri, telefonon adnak felvilágoítást a szakvizsga várható időpontjáról.

A postai úton küldött értesítés az első vizsga esetében tartalmazza az írásbeli vizsga időpontját (hétfői nap, reggel 9 óra) és helyszínét (Budapest, V. ker. Szalay u. 16., tanácsterem), továbbá a szóbeli vizsga időpontját (az írásbeli hetében szerda, csütörtök vagy ritkább esetben péntek). A szóbeli vizsga esetében a helyszínt az értesítőben nem jelölik meg.

Az első részvizsga alkalmával az írásbeli vizsga megkezdése előtt szóban tájékoztatják a vizsgázókat a szóbeli helyszínéről (általában a környékbeli bíróságok, minisztériumok, ügyészség illetve az OIT biztosítja a helyiséget).

A további részvizsgák esetében a postán megküldött értesítő tartalmazza a szóbeli vizsga időpontját (szeda, csütörtök vagy péntek 13 óra) illetve a vizsga helyszínéről történő tájékoztatás időpontját (a vizsga napján 12 óra). Ez utóbbi információért szintén a Szalay utcába kell menni, általában az aulában adnak tájékoztatást a vizsga pontos helyszínéről.

Városi legendák azért keringenek arról, hogy a vizsga helyszíne determinálja a szakvizsga sikerét is...

Címkék: időpont helyszín szóbeli írásbeli értesítő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogiszakvizsga.blog.hu/api/trackback/id/tr802200236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása