Friss topikok

  • nattivve: Egy régi post hasonló témában... bojtarok.blog.hu/2009/02/12/szakvizsgazas_kezdoknek (2011.09.15. 19:29) Mennyi idő kell a felkészülésre?
  • aladárhárom: @té em: Na igen, nekem is nagyon szüken volt meg a négy hét. (2010.11.19. 09:38) Közérdekű 2.
  • aladárhárom: Egy írásbeli kérdés munkajogból: Debreceni munkáltató öt szerszámkészítővel dolgozik, 58-59 évesek... (2010.11.19. 09:35) C/1 - írásbeli szakvizsga

Ahogy arról egy korábbi posztban már megemlékeztem, a jogi szakvizsga szóbeli fordulóján három cenzor vesz részt. Rajtuk kívül a teremben tartózkodik a Jogi Szakvizsga Bizottság Titkárságának egy tagja, aki az adminisztratív ügyeket intézi: a vizsga megkezdése előtt ellenőrzi a létszámot, tájékoztatást ad a vizsgázók sorrendjéről, a vizsgáztatók személyéről (esetleg munkahelyéről), a vizsgán jegyzőkönyvet készít és a vizsgát követően átadja a szükséges iratokat.

A vizsgára csak a személyazonosító igazolványt lehet bevinni, a kabátot és táskát a még vizsgára várakozókra kell bízni (természetesen az utolsó vizsgázó ezeket a holmikat is beviheti a helyiségbe).

A feleleteket követően a jelölt elhagyja a termet, és a bizottság határoz az érdemjegyekről (tárgyanként 1-1 osztályzat, írásbeli esetén az írásbelire is külön osztályzatot kap a vizsgázó).

A konzultáció után a jelöltet visszahívják a terembe, ahol tárgyanként tájékoztatják a vizsga eredményéről. Sikeres vizsga esetén a vizsgázó egy színes, A/4-es méretű ideiglenes bizonyítványt kap, ami nem tartalmazza a vizsga eredményét (sem tárgyanként, sem összesítve), az csak a következő részvizsgára történő jelentkezéshez tanúsítja a vizsga sikerét.

A vizsga eredményéhez képest a Titkárság tagja átadja a következő vizsgához vagy pótvizsgához szükséges csekket, az első szóbeli vizsga alkalmával ezen kívül a diploma hitelesített másolatát is visszaadja.

Az utolsó részvizsga eredményhirdetésekor a jelölt - sikeres vizsga esetén - azonnal megkapja a szakvizsgát igazoló okiratot, amely egy fényes kartonlapra nyomtatva tartalmazza a szakvizsga letételének tényét, az eredményét (valamennyi jegy átlaga alapján megállapított minősítést) pedig a vizsgabizottság kézzel írja bele.

A sikeres részvizsgáról (illetve a szakvizsgáról) kiállított igazolás előre ki van nyomtatva, mindenkinek megelőlegezik a bizalmat, hogy sikerrel fog járni :) (Azért a teljességhez hozzá tartozik, hogy a sikertelen vizsgáról szóló papír is oda van készítve...)

Címkék: információk szóbeli szóbeli szakvizsga vizsga menete

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogiszakvizsga.blog.hu/api/trackback/id/tr602430464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása