Friss topikok

  • nattivve: Egy régi post hasonló témában... bojtarok.blog.hu/2009/02/12/szakvizsgazas_kezdoknek (2011.09.15. 19:29) Mennyi idő kell a felkészülésre?
  • aladárhárom: @té em: Na igen, nekem is nagyon szüken volt meg a négy hét. (2010.11.19. 09:38) Közérdekű 2.
  • aladárhárom: Egy írásbeli kérdés munkajogból: Debreceni munkáltató öt szerszámkészítővel dolgozik, 58-59 évesek... (2010.11.19. 09:35) C/1 - írásbeli szakvizsga

A szakvizsgára készülők egyik leggyakoribb kérdése, hogy milyen jellegű feladat várható az írásbeli szakvizsgán.

Tekintettel arra, hogy a "hivatalos" feladatgyűjetmény nem publikus, a már szakvizsgázott jogász kollégák beszámolóira hagyatkozva megállapítható, hogy az írásbelin gyakran fordulnak elő olyan jogesethez kapcsolódó feladatok, melyek bírósági határozatként (BH) vagy elvi bírósági határozatként (EBH) kerültek közzétételre.

A felkészülés során tehát érdemes olyan jogszabályszövegből tanulni, ahol a kapcsolódó bírósági határozatok címe látszik, és - amennyire a felkészülési idő terjedelme engedi - a határozatok szövegét is célszerű elolvasni.

Címkék: szakvizsga írásbeli írásbeli feladat

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogiszakvizsga.blog.hu/api/trackback/id/tr462326660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása